γυναίκα οδηγός συνέχεια…

«Γυναίκα και αυτοκίνητο! Για ορισμένους άνδρες είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Για τις γυναίκες, μια ακόμη καλοστημένη ανδρική συνωμοσία που θεωρεί τη γυναίκα και το αυτοκίνητο έννοιες τόσο ασύμβατες όσο οι παλαιστές του σούμο με το μπαλέτο…». Οι γραμμές που μόλις διαβάσατε περιέχονται στο νέο έντυπο του υπουργείου Μεταφορών με σαφή χιουμοριστική διάθεση. Εντυπο που εκτιμάται ότι θα αποδειχθεί χρήσιμο στην πρόληψη ατυχημάτων. Θα εκδοθεί σε ένα εκατομμύριο αντίτυπα, απευθύνεται κυρίως στις γυναίκες οδηγούς και συνοδεύεται από ειδικό «τεστ» εκ του οποίου, και αναλόγως των… σωστών απαντήσεων, προκύπτουν τρεις τύποι γυναικών – οδηγών. Αντιγράφουμε από το έντυπο αναμένοντας παράλληλα εάν θα υπάρξουν αντιδράσεις γυναικείων οργανώσεων:

– Η Βασίλισσα των δρόμων: «Είσαι η καλύτερη! Συγχαρητήρια! Αν υπήρχε Οσκαρ Οδικής Ασφάλειας, τουλάχιστον ένα θα διακοσμούσε ήδη το σαλόνι σου. Μέσα στη ζούγκλα της ασφάλτου κάνεις τη διαφορά. Εχεις κερδίσει τον ειλικρινή μας θαυμασμό. Ομως μην ξεχνάς… Για να κρατηθείς στην κορυφή χρειάζεται συνεχής προσοχή, ενημέρωση κι εγρήγορση. Keep driving!»

– Η μετεξεταστέα: «Γίνε ακόμη καλύτερη! Τη βάση την έπιασες αλλά δεν περνάς το τεστ. Η οδική ασφάλεια δεν είναι το δυνατό σου σημείο. Ισως μέσα σου να κρύβεις μια σωστή και νομοταγή οδηγό όμως χρειάζεσαι πολλές διορθωτικές κινήσεις για να την αναδείξεις. «Οδική ασφάλεια» ονομάζονται τα ταχύρρυθμα μαθήματα που πρέπει να κάνεις γιατί καλύτερα να ξέρεις παρά να νομίζεις ότι ξέρεις. Διάβασε απαραιτήτως τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

– Η καταιγίδα της ασφάλτου: «Πρέπει και μπορεί να γίνεις καλύτερη! Στο καλοχτενισμένο κεφαλάκι σου δεν υπάρχουν όροι, κανόνες, περιορισμοί και απαγορεύσεις. Εχεις ξεφύγει από την κατηγορία των δακτυλοδεικτούμενων δημόσιων κινδύνων στο βολάν και ανήκεις πλέον στην παγκόσμια λίστα των επικηρυγμένων οδηγών! Μην οδηγείς σαν να σου ανήκει το αυτοκίνητο. Και η ζωή σου φυσικά… Μια εικονίτσα του Αγίου Χριστοφόρου μέσα στο αυτοκίνητό σου δεν θα ήταν κακή ιδέα… Το ίδιο και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αφού σε πηγαίνουν παντού εύκολα, γρήγορα, οικονομικά και με ασφάλεια.

Μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι η προστασία της ζωής είναι η πρώτη σου προτεραιότητα άσε τα κλειδιά στο σπίτι και ξανάρχισε μαθήματα οδήγησης με δάσκαλο»…

Καθημερινή 17 Αυγούστου 2007

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s